Kulinarne trendy 2014

Coraz więcej osób nie tylko lubi dobrze zjeść, ale również wiedzieć, co w kulinarnej trawie piszczy. Z dnia na dzień ciekawość dotycząca trendów kulinarnych i spożywczych na 2014 rok rośnie. Zatem co będzie topowym produktem tego roku? Bez czego nie będą mogły się obejść kuchnie, nie tylko profesjonalne, ale również domowych smakoszy?

Część trendów z 2013 roku się utrwali, ale pojawią się również zupełnie nowe.

Z pewnością ten rok będzie nam mijał pod hasłem „Samodzielnego gotowania”. Nie oznacza to, że będziemy musieli spędzać godziny nad kuchennym blatem. Ma być prościej i zdrowiej, a przede wszystkim smaczniej. Dlatego zamiast zamawiać pizzę możemy ją przygotować wedle własnych gustów z dobranej przez nas mąki i dodatków. Będzie ona nie tylko smaczniejsza, ale również zdrowsza.

Również czasochłonne i trudne dania będą stanowiące wyzwanie, będą przez nas coraz częściej przygotowywane w domowym zaciszu. Świeże domowe pieczywo lub to przygotowane na naturalnym zakwasie bez konserwantów przez małe piekarnie podbije „kulinarne” wybiegi. Każdy smakosz będzie własnoręcznie wygniatał ciasto na chleb          i eksperymentował z różnymi dodatkami do niego, aby później zachwycać rodzinę oraz przyjaciół.

Kulinarne trendy 2014

Dodaj komentarz